Triumph Motorcycles
Rocket X Special Edition €21.790

Special Editions Kom meer te weten / Video

Algemeen

Na de introductie in 2004 en de daaropvolgende doorontwikkeling, bouwde de Rocket III een iconische status op als motorfiets waar iedere motorrijder òòit nog eens mee zou willen rijden. Vanuit die basis als grootste, sterkste en meest woeste motorfiets ooit, gaan we nu nog een stap verder: de alles overtreffende Limited Edition Rocket X.

Het is geen cliché maar een gegeven: de Triumph Rocket X is een unieke motorfiets met de grootste fysieke aanwezigheid op twee wielen ooit. Er bestaat gewoon geen andere motor die ook maar in de buurt komt, en geen enkele motor kan dan ook voor zo’n sensatie zorgen als een Rocket X met het gas open.

Met de 2294 cc sterke, in de lengterichting geplaatste driecilinder in het frame, biedt de Rocket X huisvesting aan het motorblok met de grootste standaard cilinderinhoud ter wereld. De vernietigende 221 Newtonmeter aan koppel bij maar 2750 toeren, geven de Rocket X een bizarre acceleratie, ongeacht de gekozen versnelling.

Custom Paint Job

Triumph vroeg aan de beste spuiters van 8-Ball Customs, om voor de Rocket X met een kleurstelling te komen die de X nog duidelijker onderscheidt en tegelijkertijd elk van de 500 exemplaren uniek maakt. In het resultaat is het vakmanschap en de kwaliteit terug te vinden die we zochten, op een niveau waarin kenners direct het beste vakwerk ooit herkennen. De peilloos diepe glans van de Jet Black lak vormt een prachtig contrast met de met reliëf gepolijste zilveren streep en de logo’s,  een techniek die door de mannen van 8-Ball “grinden” wordt genoemd. Het resultaat is een ongekend kwaliteitsniveau qua afwerking, geheel passend bij de massieve uitstraling van de Rocket X.

Zwarte componenten

Het zwarte uitlaatsysteem gaat daarna direct de strijd om ieders aandacht met de tank aan. Het ‘twin skinned’ uitlaatsysteem is afgewerkt met een speciale, hittebestendige verflaag; donker en diep genoeg om aan de strenge eisen van Triumph en de statuur van de unieke koppelkromme te voldoen.

Het dashboard wordt voor de buitenwereld verborgen door een zwart flyscreen, waarmee de duistere uitstraling weer intenser wordt. Het woeste uiterlijk wordt nog donkerder door de keuze voor een zwart stuur, zwarte spiegels en zwarte koppeling- en remhendels.  De bekende vijfspaaks aluminium wielen zijn ook niet aan de zwarte behandeling ontkomen, iets waar de handgeschilderde pinstripe de aandacht nog meer op vestigt.

Gelimiteerde editie

Ieder exemplaar van de gelimiteerde serie van 500 ontvangt unieke zijpanelen en een eigen, uniek nummer. Om het heftige gevoel nog meer te versterken is het speciale Rocket X embleem op de olietank met een CNC machine uit een massief blok aluminium gefreesd.

 
   

Deel deze pagina op:

Bel 0226 312162

© 2017 Motorcentrum Bruurs

| Sitemap | Contact

Website door Sigma Solutions