Triumph Motorcycles
Thunderbird Nightstorm Special Edition €19.190

Special Editions Kom meer te weten / Video

De Triumph Thunderbird Nightstorm Special Edition is een luxe uitgeruste, duistere powercruiser, voor motorrijders die een rauw randje aan een ontspannen dagje sturen willen toevoegen.  Een echte Triumph op basis van de succesvolle Thunderbird Storm en aangedreven door de 1699cc grote big-bore versie van de veelgeprezen  paralleltwin. Door een aantal gestileerde veranderingen is de Nightstorm Special Edition nog donkerder, nog woester en nog uitdagender.

Stijl

De Nightstorm is het bewijs dat zwart altijd zwarter kan, door het meeste chroom in te ruilen voor zwart.  De handgeschilderde tank en de “Ghost Flames” springen er daardoor uit met de combinatie van Phantom Black en Silver Frost in een sprankelende afwerking. Hiervoor wordt de tank eerst voorzien van een diepe laag Phantom Black, om daarna pas met de hand van de Silver Frost detail voorzien te worden. Dit zorgt voor een naadloze overgang zonder steunlijn. Het resultaat is een uniek, oogverblindend uiterlijk dat een hoofdrol vervult in de uitstraling van de motorfiets.

Het complete uitlaatsysteem is voorzien van speciale zwarte lak, die bestand is tegen hoge temperaturen en voldoet aan onze extreme eisen op het vlak van kwaliteit en uitstraling. De uitlaat is daarmee een belangrijk onderdeel van de hele uitstraling van de Nightstorm en is daarnaast ook nog verantwoordelijk voor de doffe dreun van de bekende Triumph-paralleltwin.

De ‘verduistering’ gaat verder met een zwart stuur, zwarte spiegels, zwarte hielplaten, zwarte achterrem en zwarte bedieningshendels. Die basis zorgt ervoor dat de nokkenasuiteinden en het opvallende Nighstorm embleem er opvallend uitspringen.

Motor

De basis van de nieuwe Thunderbird Nightstorm Special Edition is onze vaak bejubelde, 1699cc grote paralleltwin. De 107,1 mm grote zuigers pompen er een pittige 98 pk uit, met een 156 Nm sterke vloedgolf aan koppel als er nog maar 2950 toeren worden gedraaid. Hiermee garandeert de Nightstorm Special Edition bij elke rit volop beleving en rijplezier.

De vermogensafgifte is daarbij altijd soepel, precies en volledig beheersbaar, een direct gevolg van de dubbele balansassen en het vooruitstrevende sequentiële injectiesysteem. De afwijkende 270-graden krukas voegt daar een opwindend, onregelmatig karakter aan toe. 

Zadel

De finishing touch wordt verzorgd door het nieuwe, geribbelde zadel; een extra stijlaccent dat ook nog eens voor extra rijcomfort zorgt. De gestikte panelen laten het geheel nog meer opvallen en zijn stijlvol voorzien van het Triumph logo.

 
   

Deel deze pagina op:

Bel 0226 312162

© 2017 Motorcentrum Bruurs

| Sitemap | Contact

Website door Sigma Solutions