Triumph Motorcycles

 

Als u in de winter niet gaat rijden, hebben wij een aantal tips voor u om de motorfiets te stallen:
  • Voor je de motor te slapen legt voor de winter, moet je hem goed poetsen en drogen. Daarna breng je er een vetfilm op aan, om roest en oxidatie tegen te gaan. Je mag immers nooit vergeten dat bij een motorfiets tal van belangrijke onderdelen blootliggen. Vervolgens stal je de motor op een droge plaats.
  • De banden moeten van de grond blijven. Dat kan door de machine op haar centrale steun omhoog te trekken en, als die ontbreekt, op een stuk karton te parkeren. Het is ook raadzaam om de bandendruk te controleren en de banden een normale spanning te bezorgen om zo vervorming tegen te gaan.
  • De benzinetank moet tot aan de rand gevuld zijn om condens of oxidatie in het bovenste gedeelte te voorkomen. Indien dat kan, is het verstandig om de benzine uit de carburatoren te verwijderen. Vooral als je rijdt op loodvrije benzine. De groene substantie die neerslaat, dreigt de sproeiers te verstoppen.
  • De batterij mag niet aan vorst worden blootgesteld. De beste oplossing is haar aan te sluiten op een druppellader. Die laadt de batterij op alsof ze werkelijk in bedrijf is. Het voordeel hiervan is dat je de levensduur van dit belangrijke onderdeel verlengt. Ook het herstarten van de motor zal dan probleemloos verlopen. De olie kan je onaangeroerd laten.
  • Het slechtste dat je tijdens deze winterperiode kan doen, is je motor af en toe kortstondig laten draaien. Het duurt een half uur voor de krachtbron rijdend op bedrijfstemperatuur komt. Met eventuele korte draaibeurten bij stilstand, maak je de batterij leeg. Het is dus veel beter om 20 km te rijden.
Heeft u hier geen ruimte voor, of geen zin in, kunt u de motorfiets ook bij MOTORCENTRUM   BRUURS stallen. (meer info, zie het rubriek "stalling bij  Bruurs")

 

Deel deze pagina op:

Bel 0226 312162