02-07-2019

Moto2 powered by Triumph op de TT Assen

Augusto Fernandez pakte gisteren de overwinning in Assen na een enorm spannende en dramatische race waarin de hoopvolle kampioenschapsleiders Alex Marquez en Lorenzo Baldassarri onderuit gingen.  Flexbox HP40-rijder Fernandez heeft inmiddels 3 podiums behaald in de laatste 5 races, inclusief deze winst in Assen en staat daardoor nu op de derde plaats in het kampioenshap.

Daarbij vestigde hij ook nog een nieuw ronderecord op zijn door Triumph aangedreven Kalex-machine en zette de trend voort van het opnieuw verbreken van rondetijden in het 2019 Moto2-wereldkampioenschap met de 765 cc-driecilinder van Triumph.

Remy Gardner pakte zijn eerste poleposition tijdens de kwalificatie en werd de eerste Australiër die dit deed sinds Casey Stoner in 2005 op Phillip Island. Hij pakte de koppositie tijdens de start van de race, net als Sam Lowes, totdat beide heren onderuit gingen in verschillende situaties.

Het was uiteindelijk  Brad Binder die het grootste deel van de race de leiding had, tot zes ronden voor het einde van de race Marquez weer opleefde, die was afgezakt  naar de zesde plaats. Het leek er even op dat hij er opnieuw van door zou gaan met zijn vierde overwinning op rij, nadat hij weer de aansluiting had gevonden met  het koppel en vermogen van het Triumph 765 cc triple-blok.

Dat zou echter niet het geval zijn, want Baldassarri, die zelf ook een fantastisch herstelde, reed nadat hij als zestiende was begonnen, aan de binnenkant van Marquez iets te breed en verloor de voorkant, waardoor beide kampioenschapskandidaten uit de race vielen.

Dat maakte de weg vrij naar het podium voor Fernandez, Binder en Luca Marini, terwijl een vierde plaats voor Thomas Luthi, de Zwitserse rijder, genoeg was om de koppositie in het  Moto2-kampioenschap van 2019 te pakken met slechts 6 punten voorsprong op Marquez. Marini is de  renner die in elke race punten heeft gepakt en nu op de 6e plek staat.

Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph, zei: "Wow, wat een race!! Incidenten en inhaalacties waren er genoeg in Assen in de Moto2, waarbij Augusto Fernandez erin slaagde om zich een weg te banen tussen de valpartijen om zijn eerste Moto2-zege te behalen en Brad Binder zijn eerste  2e plek behaalde. Fernandez is zeker de man in vorm die in Spanje de poleposition pakte en tot nu toe hebben we gedurende het seizoen 4 verschillende winnaars gehad.  

Naarmate het seizoen vordert en meer rijders wennen aan het vermogen en koppel van het Triumph-blok, zijn we er zeker van dat we meer nieuwe gezichten in de kopposities zullen zien. Na acht races zien we nog steeds dat de ronderecords worden verbroken met weer een nieuw ronderecord in Assen. Ik ben erg blij om te zien dat onze motoren over het gehele linie en in de omstandigheden die we tot nu toe dit seizoen hebben meegemaakt, hebben bijgedragen aan elke race weer nieuwe mijlpalen".

De Triumph Moto2™ 765 cc-race motor is een doorontwikkeling van de toonaangevende Street Triple RS 765 cc straatmotor en produceert meer dan 140 pk en hetzelfde diepgewortelde geluid.

De volgende ronde voor de Moto2 is de Duitse Grand Prix op 7 juli op de Sachsenring.

#PoweredByTriumph #TriumphOfficial

Meer nieuws

Deel deze pagina op:

Bel 0226 312162